Iklan Facebook #3 – Kaji Prospek di Forum

prospect research

Salah satu cara untuk kaji prospek adalah melalui forum.  Kenapa forum? Ianya tempat orang berkumpul.  Di mana orang berkumpul di situ wang terkumpul!

Masalah utama forum pada masa ni, dah banyak forum tak aktif.  Tapi tak apa, kita still boleh kaji masalah orang ramai dalam industri.  Masalah boleh dikatakan masih sama.   Sebagai alternatif, pi join Facbook group yang berkaitan. Kira forum jugaklah kan tu…

Macam mana nak kaji?

Senang je. Ni caranya:

(1)  Kita guna Google search.  Keword yang dugunakan “masalah/produk/niche forum”.  Contoh kalau kita dalam industri yang berkaitan dengan kesihatan, kita boleh google “kesihatan forum”.  Bagi spesifik untuk Malaysia, kita boleh search”kesihatan forum malaysia”.  Nak lagi spesifik? Mari kita search “sakit tengkuk forum malaysia”

(2) Lihat forum yang kita jumpa, kita boleh sort by relpy dan views.  Lagi banyak-lagi bagus.  Ini bermakna niche yang kita pilih banyak permintaan.

(3) Kumpul dan dokumen semua masalah yang ada ke dalam spreadsheet atau apa juga bentuk dokumen.

Contoh – “Sakit Pinggang”

Saya nak jual krim The Human Mechanic (THM) di mana salah satu masalah diselesaikan adalah sakit pinggang.  Mari kita tengok ada tak “sakit pinggang forum”. OK ada!

Apa kita nak tengok dan kaji?

  • Senaraikan masalah sakit pinggang ni.  Senaraikan juga apa rungutan atau cerita mereka.  Cuba bayangkan iklan kita ni menjawab apa yang mereka rungutkan.  Tengok ayat-ayat rungutan mereka. Boleh dijadikan idea untuk copywriting nanti..
  • Kaji jantina siapa yang pos dalam forum ni.  Terutamanya jantina mereka.  Kita tahu masalah sakit pinggang ni tak tentu jantina.  Tapi bila kita tengok dalam forum ni banyak lelaki contohnya, kita boleh mulakan iklan untuk sasarkan lelaki dahulu!
  • Senaraikan tips-tips pengguna forum berikan.  Boleh gunakan untuk buat artikel bagi tujuan SEO (ni topik lain – pengiklanan guna Google pulak)

Contoh Masalah: “Sakit pinggang”

URL: https://bm.cari.com.my/forum.php?mod=viewthread&tid=644976

Walau reply tak banyak, dia ada 13,198 views.  Besar kemungkinan view datang dari orang yang mempunyai masalah lebih kurang sama.  Mereka mungkin datang selepas lakukan carian dari Google.

Kalau tengok jantina pula, agak seimbang dari lelaki dan perempuan.  Cari lagi di beberapa forum.  Boleh juga kita sasarkan keduanya jika lebih kurang sama banyak.

Cuba scroll ke bawah.  Kita tengok ayat-ayat yang boleh dijadikan iklan nanti:

“jd bila duduk atau berjalan pon masih terasa sakit.”

“sedikit sebanyak kaco jugak tumpuan kerja”

“paling teruk aku kne sampai nak bgun pon kne merangkak..”

“duduk sakit, nk kne bersandar aje…..baring pun serbe tak kene……”

Artikel atau tips yang kita boleh masukkan ke dalam blog sebagai strategi tambahan:

“ubat aku klu sakit je blakang aku tido kat simen.. or carpet. somthing yg keras lah.”

“klau ikut nasihat org tua better tido kt atas papan.”

“cuba bersenam….regang-regangkan badan…mungkin darah tak jalan elok kt kawasan tue. and ..minum air banyak”

“maybe sebab salah tidur kot.. tapi pape pn jangan g berurut dulu sebelum consult ngan doc”

Nota: Boleh dijadikan ayat iklan juga: “Dah try macam-macam petua.. baring atas simen la..papan la, tapi tak juga kurang sakit!”

Apa lagi boleh kita nampak dalam posting kat forum ni pasal sakit belakang? Pesaing 🙂

 

Iklan Facebook #2 – Kaji Prospek

Kajian Prospek

Kita mesti kaji prospek kepada produk dan perkhidmatan yang mahu ditawarkan.  Jangan tengok ada produk laku, kita follow.  Jangan kita rasa produk bagus, kita terus buat tanpa fikir siapa yang mahu beli produk dan perkhidmatan.

Kalau dah lama bisnes juga sama, kita kena buat kajian prospek dari semasa ke semasa.  Kaji perubahan pasaran. Kaji perubahan trend.

Apa yang mahu kita kaji tentang prospek?

Kajian perlu dilakukan untuk siapa bakal pelanggan:

  • Siapa mereka?
  • Umur?
  • Mereka di mana?
  • Jantina: Lelaki / Perempuan?
  • Pekerjaan: Apa dan di mana?

Apa perlu kita tahu?

Produk dan perkhidmatan yang baik adalah yang menyelesaikan masalah.  Lagi besar masalah, lagi besar pasaran.   Contoh, masalah jeragat, sakit lutut, masalah kewangan dan sebagainya.

Begitu juga dengan apa yang prospek mahu atau impikan.  Contoh, tak ada ada masalah pun, tapi prospek mahu melancong tempat-tempat yang menarik.  Kita penuhi impian mereka dengan pakej perlancongan!

Jadi secara umumnya, kita perlu tahu:

  • Apa masalah yang mereka mahu selesaikan?
  • Apa yang mereka inginkan?

Macam mana nak buat kajian?

Kita boleh lakukan kajian secara online, cari di mana prospek berkumpul:

  •  Forum-forum di Internet;
  • Laman web ecommerce seperti Amazon dan Lazada; dan
  • Blog-blog di Internet (pastikan bukan blog promote produk)
  • Carian di search engine
  • Guna google keyword planner)

Hasil kaji prospek macam mana?

Bina dua (2) watak (atau avatar) bakal pelanggan selengkapnya dan gunakan maklumat yang kita dapat dari apa yang kita kaji sebelum ini.

Maklumat ini juga akan digunakan untuk membuat targetting iklan fbads kita nanti.

 

 

Iklan Facebook #1 – Lima Langkah Mudah FBAds

iklan fbads

Iklan Facebook atau Facebook Advertising (FbAds) merupakan salah satu kaedah pengiklanan yang berkesan.  Kenapa berkesan?  Lebih 20 juta pengguna aktif Facebook adalah di Malaysia.  Kita boleh reach pasaran 20 juta ni dihujung jari sahaja.   Itu belum lagi jika kita mahu pilih pasaran global yang lebih luas.

Dalam posting tentang BMC, salah satu Key Channel yang boleh kita gunakan adalah media sosial terutamanya Facebook.

Sasaran Pelanggan

Pengiklanan dengan Facebook juga membolehkan kita sasarkan pelanggan yang kita mahu.  Sasaran juga adalah lebih spesifik seperti umur dan jantina pelanggan yang kita mahu.

Contoh, kita boleh sasarkan pelanggan wanita sahaja kalu kita jual pakaian wanita.  Berbanding jika kita buat iklan di akhbar, ini sukar dilakukan.  Kita tak tahu dengan spesifik sapa yang membaca.

Kos Iklan

Kos pengiklanan lebih minimum dengan Facebook.  Berbanding dengan iklan di media seperti TV dan akhbar, kos pengiklanan adalah lebih mahal.  Lagi-lagi jika kita baru mula belajar berniaga.  Kos pengiklanan yang minimum penting untuk bertahan lebih lama!

Iklan Facebook

OK kita perlu manafaatkan sosial media ini untuk bisnes kita.  Mari kita belajar iklandalam Facebook ni  (Facebook Advertising ) dengan lima (5) langkah mudah:

Lima Langkah Mudah Iklan FBAds

(1) Buat kajian siapakah PROSPEK atau bakal pembeli produk atau perkidmatan kita – Cari siapa mereka, demografik (umur, jantina etc.), apa masalah atau apa mereka mahu.  Apa kita nak selesaikan masalah atau tunai kemahuan mereka;

(2) Buat kajian siapa PESAING dan apa yang mereka buat – apa mereka buat, apa mereka tawarkan, apa kelebihan dan kekurangan.  Tujuan – apa beza kita dengan mereka.  Apa buat prospek pilih kita berbanding pesaing;

(3) Buat IKLAN berdasarkan (1) dan (2) – Macamana kita nak buat kempen iklan dan iklan bagai mana yang bagus dan berkesan;

(4) Pantau iklan FBAds yang kita buat dan OPTIMUM kan iklan. Macamana nak jadikan iklan jadi lebih bagus, dalam masa yang sama kurangkan kos iklan; dan

(5) GANDA kan iklan bagi skala (scale) yang lebih besar – tingkatkan kos pengiklanan untuk keuntungan lebih besar. Contoh, RM 10 dapat 100 kita mungkin boleh dapat RM 1000 jika modal iklan adalah RM 100.

Lepas ni kita belajar setiap satu langkah iklan fbads ni…